Preskoči na vsebino


Oznanila - Dodatna oznanila

 
            Med današnjo slovesnostjo prvega sv. obhajilo je pristopilo k zakramentu sv. Evharistije 22 otrok iz 3. razreda. Iskreno čestitamo njim in njihovim staršem ter jih spodbujamo, da bi radi prihajali k sv. maši in sv. obhajilu tako ob nedeljah in praznikih kakor tudi vsaj kdaj pa kdaj ob delavnikih.
            V tem tednu bo praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga bomo praznovali v četrtek. Dneve pred praznikom imenujemo prošnji dnevi in so namenjeni prošnji za Božji blagoslov pri našem delu, za lepo vreme in za druge dobrine, ki jih potrebujemo oz. smo od njih odvisni. Ob tem želimo spomniti in spodbuditi, da bi se priporočali tudi mnogim svetnikom z molitvijo litanij vseh svetnikov in z oblikovanjem takšnega zaupanja v Božjo pomoč, kot so ga imeli oni in s čimer so dosegli mnoga izredna dela. Zato vas vabim, da v teh dneh osebno in v skupni molitvi doma in v cerkvi poživimo zaupanje v Božjo pomoč, ki nam jo naklanja tudi po molitvi in drugih oblikah pobožnosti.
            Na sam praznik Gospodovega vnebohoda v četrtek bosta sv. maši pri Sv. Ožbaltu dopoldne ob 9.00 in v župnijski cerkvi zvečer ob 18.30. Lepo vabljeni.
            Le še nekaj dni bo potekala šmarnična pobožnost. Sklenili jo bomo v petek. Spodbujam vas, da do takrat res prihajate v čimvečjem številu zjutraj ali zvečer. Še posebej vabim prvoobhajance, da prihajate še teh nekaj dni in vsakič pristopite tudi k sv. obhajilu.
            V petek bo začetek devetdnevnice, s katero se bomo pripravljali na binkoštni praznik. Molitev k Svetemu Duhu nas najbolj odpira Bogu, zato se mu radi priporočajmo.
            Ta teden bo potekal verouk po urniku.
            V nedeljo bo prva nedelja v mesecu, zato bo po maši darovanje okrog oltarja. Vaše darove bomo namenili za plačilo del v okolici cerkve in župnišča in se zanje priporočamo.
            Iskreno se zahvaljujemo farankam z zg. dela Ponikve, ki ste v maju čistile cerkev in župnišče in skrbele za krašenje. Lepo prosim, da v juniju to skrb prevzamete farani z Ostrožnega.
            Jutri ob 19.00 pripravljajo v Celju pri Sv. Jožefu recital v čast blaženemu Alojziju Grozdetu, ki goduje prav jutri. Sodelujejo: ženska vokalna skupina Jožefinke, zbor zaposlenih Doma Sv. Jožef in fantje z Jožefovega hriba. Lepo vabljeni. V soboto bo na Ptujski Gori potekal dan za Magnificat, v Ljubljani na Rakovniku pa prireditev čarna mavrica.
            V preteklih dneh je v Nemčiji umrl naš rojak Alojz Esih, ki je nedolgo nazaj dopolnil 92 let. Pogreb bo jutri, v ponedeljek, ob 14.00 v Herzogenaurachu blizu Erlangna v Nemčiji. Jutri bomo pri nas zvonili zanj in ga tudi priporočamo v molitev.
            Vzemite novo številko Družine.
            Ta teden ministrirata: Nik Pevec in Tjaš Salobir.

 

          Dodatna oznanila v Word-ovi datoteki lahko prenesete tukaj.

 
Lokacija:
Print Friendly and PDF