Preskoči na vsebino


Oznanila - Dodatna oznanila

 

                       

            Zaradi zelo zaostrenega stanja, ki ga povzroča koronavirus, prosimo vse in vsakega posebej za spoštovanje ukrepov zoper njegovo širjenje, še posebej za izpolnjevanje PCT pogojev tudi za obisk pri bogoslužju.
            Ta nedelja je imenovana nedelja Jezusa Kristusa, Kralja vesoljstva. Ob koncu cerkvenega leta želimo vse izročiti Njemu, prav tako pa želimo, da bi ob koncu časov vse pripadalo Njemu in bi vse doseglo odrešenje, za katerega je prišel na svet. Zavestno mu stopimo naproti in sodelujmo z Njim in njegovo milostjo, kolikor je v naši moči.
            S to nedeljo prav tako zaključujemo teden zaporov in začenjamo teden karitas. Tako kot (skoraj) vsako leto, bo tudi letos pri nas romanje sodelavcev Karitas. To bo v sredo. Ob 13.00 bo molitvena ura, ob 13.30 pa sv. maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, somaševal bo celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Sv. mašo bodo neposredno prenašali Golica TV, RTS Maribor in družabna omrežja (Facebook). Vabimo vas k spremljanju. Prav tako vas vabimo k spremljanju in sodelovanju pri tradicionalnem dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki bo potekal v sredo ob 20.00. Spodbujam in vabim vas, da sodelujete in pomagate pri zbiranju sredstev za pomoč družinam v stiski.
            V petek bo minilo 221 let od rojstva blaženega Antona Martina Slomška. Na predvečer, to je v četrtek, bomo imeli pohod z lučkami iz Sloma do cerkve. Začetek pohoda bo ob 17.00 v Slomu. Ob 18.00 bo sv. maša, pri kateri se bomo posebej spomnili Slomškovega rojstnega dne. Lepo vabljeni.
            Prihodnja nedelja bo 1. adventna nedelja in z njo začetek adventnega časa in hkrati novega cerkvenega leta. Ne pozabite izdelati svojega adventnega venčka. V soboto zvečer ali v nedeljo ga prinesite s seboj v cerkev, da ga bomo blagoslovili.
            Ta teden bo potekal verouk po urniku. V soboto smo že imeli srečanje za nove ministrante, vabimo fante in dekleta iz 3. razreda ali starejše, da se nam še pridružijo. Naslednje srečanje (na daljavo) bo v soboto ob 11.00. Vabilo je aktualno tudi za pridru­žitev Slomškovemu bralnemu priznanju (SBP), ki bo potekalo enkrat mesečno.
            Čeprav so omejitve, bomo skušali povabiti na obisk sv. Miklavža, katerega god se že približuje. Po vsej verjetnosti bo zaokrožil po župniji in se ustavil na štirih mestih (kot ob velikonočnem blagoslovu jedil) in tam obdaril otroke. Starši, prijavite otroke, sv. Miklavž pa bo zelo vesel, če mu boste pomagali, kot v preteklih letih, s svojim prispevkom (9 €).
            V soboto smo se poslovili od 82 letne Stanislave Kovač, roj. Romih, po domače Voglarjeve Stanke, iz Podgaja 8a. V 73. letu starosti pa je umrla Pavla Novak, roj. Travenšek, iz Dobovca 13. Pokopana bo v Šentilju pri Velenju v ponedeljek, 22. novembra, ob 15.00. Pokojno Stanko in Pavlo priporočamo v molitev.
            Vzemite novo številko Družine.
            Ta teden ministrirata: Nik Pevec in Tjaš Salobir.
 
 
          Dodatna oznanila v Word-ovi datoteki lahko prenesete tukaj.

 
Lokacija:
Print Friendly and PDF