Preskoči na vsebino


Oznanila - Dodatna oznanila

 
 
 
            Danes je god Lurške Božje Matere in s tem tudi svetovni dan bolnikov. Vabim vas k pozornemu spremljanju starejših in bolnih in tudi k pogosti molitvi zanje.
            V sredo bo pepelnica in z njo začetek postnega časa, ki je duhovna priprava na praznik Jezusovega vstajenja in največji krščanski praznik. Na pepelnično sredo bosta sv. maši ob 7.00 in ob 18.00. Med mašama bo tudi obred pepeljenja. Cerkev nas vabi, da v postnem času poglobimo in okrepimo svojo molitev, se posvetimo dobrim delom in se čemu odpovemo. Glede posta velja, da je za nas obvezen strogi post, ko se zdržimo vsakega mesa in se do sitega najemo le enkrat na dan na pepelnično sredo, nato pa še vsaj enkrat na veliki petek. Zdržek od mesa je določen za vsak petek v letu. Izven postnega časa lahko zdržek od mesa nadomestimo s kakšnim drugim dobrim delom. V primeru, da na postni dan pade kakšen praznik ali družinska slovesnost, post lahko opustimo. Letos bo posebno povabilo k postu in molitvi v petek, 23. februarja. Po naročilu papeža Frančiška ga bomo namenili za mir.
            Že nekaj let je v postnem času aktualno tudi povabilo Slovenske karitas, ki daje več konkretnih predlogov, med katerimi je tudi povabilo k preventivni akciji 40 dni brez alkohola, k romanju na Brezje (17. marca ob 10.00) ali na Sveto Goro pri Gorici (11. marca ob 14.30) in je namenjeno v podporo vsem, ki v tej akciji sodelujejo ali vsem, ki kakorkoli trpijo zaradi alkohola. Na Slovenski karitas vabijo tudi k pomoči JV Evropi in k poglobljenem premišljevanju ob Božji besedi na postne petke.
            Pri nas v župniji vabimo k intenzivnejši udeležbi pri svetem bogoslužju. Kot običajno v postnem času, bomo tudi letos molili križev pot vsak petek v okviru molitvene ure, ob nedeljah pa pred drugo mašo oz. ob 9.30. Prav tako vas bomo povabili k udeležbi h križevem potu v naravi v nedeljo, 4. marca, ob 15.00 od Sloma do župnijske cerkve, ter teden dni kasneje, 11. marca, ob 15.00 v Šmarje, kjer bo potekal križev pot po poti k cerkvi sv. Roka.
            Zaradi pustovanja v šoli v torek ne bo verouka. Drugi otroci imajo verouk po urniku.
            V petek zvečer bo srečanje za starše prvoobhajancev. Srečanje bo potekalo v župnišču in se bo začelo po večerni maši. Starši, lepo vabljeni.
            V Celju pri Sv. Jožefu vabijo na pustovanje danes popoldne ob 16.00. V dvorani bodo uprizorili veseloigro in burko, sledilo bo veselo druženje. Maškare so zaželene.
            Vzemite novo številko Družine in Misijonskih obzorij.
            Ta teden ministrirata: Domen in Tilen Gobec.
 
 
          Dodatna oznanila v Word-ovi datoteki lahko prenesete tukaj.Lokacija:
Print Friendly and PDF