Preskoči na vsebino


Oznanila - Dodatna oznanila

 
 
 
            Danes je binkoštna nedelja in z njo zaključek velikonočnega časa. Na ta dan bo pri nas pri 10. maši k prvemu sv. obhajilu pristopilo 16 otrok iz 3. razreda. Prvoobhajance spodbujam in vabim, da odslej radi in pogosto prihajajo k sv. maši in sv. obhajilu ob nedeljah in tudi med tednom. Prva priložnost bo že jutri, ko jih vabim, da še naprej radi prihajajo k šmarnicam. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki ste pomagali pripraviti lepo slovesnost, še prav posebej pa katehistinji Betki Kovač, ki je prvoobhajance tudi vse leto učila oz. pripravljala na prvo sv. obhajilo.
            Jutri bo binkoštni ponedeljek, ko praznujemo praznik Marije, Matere Cerkve. Sv. maši bosta ob 9.00 in ob 18.30. Zvečer lepo vabljeni tudi otroci. Začetek birmanske devetdnevnice bo v četrtek, vendar birmance vabim že od jutri naprej k vsakodnevni udeležbi večerne maše.
            Ta teden bo verouk za vse razrede. Birmanci pridejo ob 17.00.
            V soboto bo generalno čiščenje cerkve. Ker gre za pripravo cerkve na birmansko slovesnost, še posebej vabim k sodelovanju starše birmancev, pa tudi birmance same, seveda pa tudi druge farane, saj je čiščenja veliko. Ob 8.00 bo ometanje, ob 9.00 ostalo čiščenje.
            Prihodnjo nedeljo bomo obhajali nedeljo Svete Trojice. Pri nas bo popoldne srečanje starejših. Od 14. ure naprej bo priložnost za sv. spoved, ob 15.00 sv. maša, med katero bo tudi priložnost za sv. bolniško maziljenje. Po maši bo sledila se skromna pogostitev in druženje. Omogočite starejšim, da bodo prišli na to srečanje.
            Pred nami je kvatrna sobota, prihodnjo nedeljo pa bo vaš dar namenjen za vzdrževanje bogoslovja in druge škofijske potrebe. Nabirko priporočam.
            Dela v okolici cerkve in župnišča so ta teden intenzivno napredovala. Tudi arheologi so opravili precej dela, gradbinci pa sploh pospešeno urejajo odkop in hidroizolacijo na župnišču. Želeti je, da bi šlo s takšnim tempom naprej.
            Vzemite novo številko Družine. Na omari verskega tiska najdete tudi podobico z molitvijo za domovino. Vzemite jo in jo odnesite domov ter tudi doma molite.  In še nekaj vabil: danes ob 16.00 bo v Celju v Domu Sv. Jožef dan odprtih vrat, v petek ob 18.30 bo v njihovi cerkvi orgelski in zborovski nastop učencev glasbene šole. V soboto pa priporočam udeležbo na dnevu za Magnifikat, ki ga ob 9.30 pripravljajo na Svetih gorah nad Bistrico ob Sotli.
            Ta teden ministrirata: Martin Lavbič in Filip Madžarič.
 
 
          Dodatna oznanila v Word-ovi datoteki lahko prenesete tukaj.Lokacija:
Print Friendly and PDF