Preskoči na vsebino


Oznanila - Dodatna oznanila

 
            Danes je 2. svetovni dan ubogih. Hkrati začenjamo teden zaporov, s katerim želimo pomagati, da bi se zavedali potreb vseh, ki se jih dotika beseda zapor: zaprtih oseb in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih v zaporskem sistemu in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike.
            Naši zakonski skupini pripravljata v petek ob 19.30 v dvorani v Slomškovi rojstni hiši v Slomu prvega od treh Slomškovih večerov v tej sezoni. Skupni naslov teh večerov se glasi Iz trpljenja v življenje. Dotakniti se želijo vprašanja žalovanja ob izgubi ljubljene osebe, iskanja smisla svojega življenja in odkrivanja Božjega delovanja v našem življenju tudi v primerih, ki nam prinašajo trpljenje. Gost prvega večera bo nam vsem dobro znani p. Ernest Benko iz Olimja. Vabimo vas, da se večera udeležite. Tudi če mislite, da se vas ta vprašanja danes ne dotikajo, je lahko že jutri povsem drugače. Pričevanja ljudi, ki jih je življenje prekovalo, vas bodo zagotovo nagovorila. Radi pridite.
            V nedeljo bo praznik Jezusa Kristusa, Kralja vesoljstva. Popoldne ob 15.00 bo v celjski stolnici obhajanje obletnice posvetitve naše stolnice. Hkrati bo tudi zahvalna sv. maša ob upokojitvi škofa dr. Stanislava Lipovška. Z udeležbo pokažimo, da smo hvaležni za 8 let njegovega služenja naši krajevni Cerkvi. Lepo vabljeni.
            Naj vas spomnim še na nekatere dogodke, ki so pred nami: 26. novembra bo 218 obletnica rojstva bl. A. M. Slomška. Ob 17.00 bo pohod z lučkami iz Sloma do cerkve, ob 18.00 pa sv. maša. Dva dni kasneje, to je 28. novembra, bo pri nas potekalo romanje sodelavcev Karitas. Ob 11.00 bo molitvena ura in ob 12.00 sv. maša. Na predvečer sv. Miklavža, 5. decembra, ob 17.00 pa nas bo obiskal ta dobri svetnik in obdaroval pridne otroke. V župnišču lahko prijavite otroke za obdaritev. Priporočen dar je 9 €.
            V tem tednu je bil dosežen velik napredek pri delih v okolici cerkve in župnišča, saj so delavci položili asfalt. Od večjih opravil je potrebno položiti še kamnite plošče v okolici starega oreha. Glede na dosedanje izkušnje in na napovedane nizke temperature je težko predvideti, kdaj se bo to zgodilo. Odslej naprej bomo spet odpirali vrata na vhodu v zakristijo in na stranskem vhodu, ko bo opravljen nasip, pa tudi glavni vhod v župnišče.
            Za potrebe pridobivanja denarja za plačilo smo posegli tudi v gozd, ki je last naše župnije. S svojim delom in stroji so pomagali 3, 2 ali 1 dan: Ivan Pevec, Jože Pevec, Ivan Lavbič, Ivan Vivod, Jože Smodej, Srečko Mohar, Franci Romih, Primož Pevec, Martin Pevec, in Janez Kačičnik in morda še kdo. Vsakemu posebej se iskreno zahvaljujem za opravljeno delo.
            Vzemite novo številko Družine, pa tudi kaj iz ostale ponudbe. Prispela je že tudi zbirka Mohorjevih knjig za prihodnje leto. Naročniki, čimprej jih prevzemite. Hkrati pa vas vabim in spodbujam k temu, da stalno skrbite za svojo duhovno rast. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč verski tisk. Ker se že bližamo novemu letu, je čas za obnovo na naročnine oz. spodbuda, da se na novo naročite na katerega izmed njih. V letu 2019 je priporočeni dar za Družino 104 €, za Ognjišče 33,50 €, za komplet Mohorjevih knjig 48 €, samo za Mohorjev koledar 18 €, za Magnificat 55,86 €, za Besedo med nami 20,40 €. Če kdo ne more prispevati vsega na enkrat, lahko plača tudi na obroke. Morda je primerno, da komu naročnino podarite.
            Ta teden ministrirata: Domen in Tilen Gobec.

 

          Dodatna oznanila v Word-ovi datoteki lahko prenesete tukaj.
Lokacija:
Print Friendly and PDF