Preskoči na vsebino


Romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo

Prvi romarji so se zbirali že kmalu po deveti uri in počasi napolnjevali cerkev sv. Martina. V želji, da bi našli še prostor v klopeh so mnogi še bolj pohiteli in čas v cerkvi porabili za molitev rožnega venca. Ob 10.00, se je začela molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim, ki je prepletala misli z pesmijo in molitvijo. Svojo hvaležnost za božje darove in dobre ljudi smo prepletali s prošnjo za mladi rod. V letu, ki je posvečeno mladim, se je tudi misel tedna Karitas ustavljal prav ob njih in skušala pospeševali medgeneracijske odnose, saj je bila osnovna misel tedna in romanja: "Rad te imam, zaupam ti". Množica romarjev v nabito polni cerkvi in del romarjev, ki so v prijetnem vremenu lahko spremljali sveto mašo tudi zunaj cerkve (vsega kakih 1700 ljudi), je navdušeno prepevalo in sodelovalo pri sveti daritvi, ki jo je daroval škof dr. Marjan Turnšek, ki je v pridigi povedal ... ->>.

Po sveti maši so jih naši farani postregli z dobrotami svojih kuhinj in kleti: obilo peciva in potic, čaja, kave in vina je bila dobrodošlica Slomškovih rojakov romarjem, po večini sodelavcem Karitas, ki po svojih župnijah storijo veliko dobrega za ljudi, ki so potrebni pozornosti in pomoči. Dobrota je nalezljiva in s tem, ko se deli, je ne zmanjka, ampak se še pomnoži. To doživljamo lahko vsak dan, na tem romanju pa še v večji meri.

Veliko romarjev se je po maši še podalo v Slomškovo rojstno hišo, četudi so mnogi tam že večkrat bili. Saj so prišli vendar na romanje, ne na izlet ali ogled. In za rojstni dan se je gotovo še bolj spodobilo obiskati ta Lokacija:

Print Friendly and PDF