Preskoči na vsebino


Oznanila - dodatna

Včeraj je v Mariboru potekalo romanje Celjske škofije na Slomškov grob, ki se ga je skupno udeležilo lepo število romarjev, s Ponikve pa nas je bilo samo 27. Lepo bi bilo, če bi nas bilo še več. Pot smo nadaljevali do nove mariborske župnije Košaki in nato še do Vurberga. Na omari verskega tiska pa je na razpolago nekaj novih Slomškovih knjig: Križev pot, Zlati križ, ki jih lahko kupite in tako po večjem poznavanju Slomška, našega rojaka še bolj postavite v sedanji čas in prostor. Izberite tisto, kar vas nagovori.

Danes popoldne pa bo potekala pobožnost križevega pota od Sloma do cerkve. Začetek ob 15.00 pri Slomškovi rojstni hiši. Lepo vabljeni odrasli, mladi in otroci.

Rad bi se lepo zahvalil vsem, ki ste v torek pomagali pri čiščenju Slomškove rojstne hiše. Delo je bilo potrebno in zelo ste se potrudili, zato iskren Bog plačaj. Zahvala velja tudi moški delovni ekipi, ki je v treh delovnih akcijah poskrbela za opravila čiščenja v gozdu. Hvala vsem, ki ste prišli s stroji in tistim, ki ste opravili ročna dela. Prav tako pa hvala Ravnjakovim, Matijatovim in Vrečkovim, ki ste poskrbeli za malico. Vsem Bog povrni.

Priložnost za dobro delo pa bo tudi ta teden, saj bomo v sredo ob 16.00 pod vodstvom Župnijske karitas izdelovali velikonočne voščilnice za starejše in bolne iz naše župnije.

(Danes) Sedaj po drugi maši bo g. Ciril Arih predstavil romanje na Poljsko. Vsi interesenti ali tisti, ki vas ta dežela zanima, lepo vabljeni, da ostanete v klopeh in prisluhnete predstavitvi.

Na razpolago je nova številka Družine. Vzemite in berite. Na omari verskega tiska je še veliko podobic z molitvijo za družino. Radi jo molite te dni pred referendumom. Pri Sv. Jožefu v Celju pa ob sredah zvečer ob 19.00 potekajo predavanja kardinala Rodeta o Cerkvi in naši civilizaciji, ob četrtkih ob 19.00 pa se odvijajo Nikodemovi večeri.

Ta teden ministrirata: Gabrijel Kušar in Klemen Ferlež.

Kot že veste, bo za veliko noč ob 10.00 potekal prenos sv. maše po TV SLO 1. Že zdaj vas vabim, da pridete v čim večjem številu k tej maši in da pri maši z veseljem sodelujete. Že dlje časa opažamo, da so odgovori in petje zelo boječi in sramežljivi. To sodelovanje bomo spodbujali tudi z vajami po oznanilih in tudi sedaj bomo poskusili nekaj odgovorov in kakšno pesem.

Za ogled v Word-ovi obliki klikni tukaj.
Lokacija:
Print Friendly and PDF