Preskoči na vsebino


Oznanila - dodatna

Jutri bo praznik sv. Jožefa, moža Device Marije in varuha sv. Družine. Sv. maši bosta zjutraj ob 9.00 in popoldne ob 18.00. Tudi otroci lepo vabljeni k sv. maši.

Prihodnjo nedeljo je tiha nedelja. Kot navadno, tudi tokrat vabimo, da takrat opravite sv. spoved pred velikonočnim praznikom. Sv. maše bodo po spremenjenem urniku ob 9.00 dopoldne, in popoldne ob 15.00. Uro pred tem, torej ob 14.00 bo začetek spovedovanja, ob 15.00 pa sv. maša. Popoldne bo za spoved na razpolago g. Nerad iz Šentvida.

Prihodnjo nedeljo bo materinski dan. V Osnovni šoli so pripravljajo proslavo, na katero so povabili tudi na Ponikvi rojeno dramsko igralko Štefko Drolc. Proslava bo potekala v petek, 18. marca, ob 18.00. Na sam materinski dan, v nedeljo, 25. marca, pa bodo starše, predvsem matere, počastili letošnji prvoobhajanci.

V Cerkvi na Slovenskem vsako leto od 19. do 25. marca obhajamo teden družine. Tako bomo v tem tednu še bolj molili za naše družine in tudi za to, da bi na referendumu zaščitili družino z materjo in očetom. Na omari verskega tiska je še vedno nekaj molitev v ta namen in tudi priložnostnih zloženk za teden družine. Vzemite jih.

Preteklo nedeljo je potekal križev pot od Sloma do cerkve, ki ste se ga udeležili v lepem številu. Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu, še posebej vsem, ki ste sodelovali z branjem. Naj bo še naprej premišljevanje Jezusovega trpljenja spodbuda za nas, da bomo tudi mi sprejemali težave in preizkušnje kot del življenja in priložnost, da smo bliže Gospodu.

Prihodnjo nedeljo bodo že na razpolago oljčne vejice, ki jih boste lahko vpletli v vaše butare ali pa jih samostojno prinesli k blagoslovu zelenja na cvetno nedeljo. Vaš prostovoljni dar bo namenjen za salezijanski center na Hudinji v Celju, kjer je župnija bl. A. M. Slomška.

Od včeraj pa do prihodnje nedelje poteka v Dramljah sv. misijon. Pripravljen imajo bogat program, zato priporočamo, da se ga v kakšnem delu udeležite.

Slomškova ustanova pa vabi k poslušanju Radia Ognjišče v četrtek skozi ves dan, saj bodo na ta dan predstavljali gimnazijo Vipavo in zbirali sredstva za Slomškovo ustanovo, predvsem za dijake iz šibkejših družin. Tudi iz naše župnije je nekaj dijakov v Škofijski gimnaziji A. M. Slomška v Mariboru in s svojim darom lahko pripomoremo k temu, da se bodo lažje šolali tako oni kot njihovi vrstniki.

Prihodnjo nedeljo bo potekal referendum o družinskem zakoniku. Stališče Cerkve je jasno in zagovarja družino kot skupnost moškega in ženske ter s tem tudi več pravic za otroke kot v predlaganem novem zakoniku. Z glasovanjem imamo možnost sooblikovati prihodnjo ureditev, ki jo bo kasneje teže spreminjati. Slomšek bi pripomnil: Kakor si boste postlali, tako boste ležali!

Lazaristi pri Sv. Jožefu v Celju vabijo na romarski shod ob prazniku Sv. Jožefa, ki bo potekal jutri, od petka do nedelje pa bo potekala postna duhovna obnova. Pri Sv. Jožefu še poteka predavanje kardinala Rodeta v sredo zvečer, Nikodemovi večeri pa v četrtek zvečer. Tudi Mohorjeva družba vabi na Mohorski večer, kjer bo zdravnica Metka Klevišar predstavila knjigo Samo, da bo zdravje.

Prostovoljno GD Oplotnica pa lepo vabi na dobrodelno prireditev ob materinskem dnevu, ki bo potekala prihodnjo nedeljo popoldne ob 15.00 v športni dvorani Milenij v Oplotnici.

Na razpolago je nova številka Družine. Vzemite in berite.

Ta teden ministrirata: Uroš Šibal in Aleksander Kovač.

Za ogled v Word-ovi obliki klikni tukaj.
Lokacija:
Print Friendly and PDF