Preskoči na vsebino


Koncert godalnega orkestra čudežnih otrok

Poletne šole za violino, komorno igro in orkester se udeležujejo otroci in mladi, ki del svojih počitnic že nekaj let zapored ustvarjalno preživijo skupaj na morju v Zatonu pri Zadru. Program, ki so ga tam naštudirali, so v sobotnem jesenskem večeru podarili tudi poslušalcem, zbranim v cerkvi na Ponikvi. Kakšnih dvajset članov godalnega orkestra je že celo popoldne skrbno pripravljalo večerni nastop, nato pa poustvarjalo glasbo slavnih skladateljev kot so: Vivaldi, Bach, Accolay, Albinoni, Rieding, Pachelbel in drugi. Čeprav so nekateri člani orkestra še zelo mladi, najmlajša članica na primer šteje komaj 7 let, je bila njihova glasba vrhunska. Prav zato bi ta orkester lahko poimenovali kar godalni orkester čudežnih otrok.

Prijetno vzdušje med nastopajočimi se je nadaljevalo tudi po koncertu, saj so se ustavili še na skromni pogostitvi. Starši mladih glasbenikov so živahno kramljali in se pomenkovali, in skupaj z umetniško vodjo prof. Danico Koren, asistentkama in korepetitorko ustvarjali pravo družinsko vzdušje. Mladi muzikanti pa so zamenjali orodje in se pomerili v športnih aktivnostih oz. ročnem nogometu.

Koncert sta organizirala Glasbena šola skladateljev Ipavcev iz Šentjurja in Turistično olepševalno društvo Ponikva, ki se jima iskreno zahvaljujemo, da sta nam omogočila ta lep večer.


Želimo si, da bi se takšen večer na Ponikvi še kdaj ponovil, napovedujemo pa že koncert, ki ga za predvečer Martinove nedelje pripravlja organist prof. Tone Potočnik in ga bo izvedel v soboto, 14. novembra, zvečer.

Lokacija:
Print Friendly and PDF