Preskoči na vsebino


Srečanje sodelavcev Karitas

V duhu letošnjega gesla Kruh za življenje je bil najprimernejši način, da smo se zbrali ob Božjem kruhu - Evharistiji. Najprej smo počastili Jezusa z molitveno uro, ki so jo pripravili in vodili sodelavci celjske škofijske Karitas. Drugi del srečanja je bila sv. maša, ki jo je daroval predsednik Slovenske Karitas škof dr. Marjan Turnšek in nas v homiliji spodbujal, da postajamo kruh drug drugemu v vsakdanjem življenju, še prav posebej v teh kriznih časih, ki od nas zahtevajo še večjo pozornost in večjo pripravljenost na primerno pomoč ljudem v stiski. Pravičnost in usmiljenje sta tisti kreposti, ki nam bosta pomagali, da bomo v vseh primerih, tudi najtežjih, našli pravo rešitev za ljudi v stiski.

Številni sodelavci Karitas so se po maši še zadržali pred cerkvijo in v kramljanju okušali kruh in druge dobrote, ki so jih pripravili ponkovški dobri ljudje. Skupaj je bilo mogoče začutiti, da kruh nastaja takrat, ko ga dobro umesimo in s tem med seboj pomešamo prav vse sestavine. Pravi okus pa kruh dobi šele takrat, ko mu dodamo velikodušnost in ljubezen. In to so okušali tisti, ki so dobrot bili deležni, prav tako pa tudi tisti, ki so jih v zadnjih dneh velikodušno in skrbno pripravljali.

Na predvečer 209. Slomškovega rojstnega dne so se mnogi ustavili še v bližnji Slomškovi rojstni hiši, kjer so si poleg že ustaljene zbirke lahko ogledali tudi na novo postavljen del razstave Slomšek pripravlja selitev. Naj se vonj dobrote širi po vsej Sloveniji in naj ga klic dobrote še okrepi in ga skozi vse leto širi med ljudmi, ki so v kakršni koli stiski.

Nekaj fotografij si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Lokacija:
Print Friendly and PDF